روز ملی مبارزه با بیماری سل
"سل" یکی از بیماریهای بسیار قدیمی شناخته شده در انسان است که همهگیریهای مهلکی را در جهان به وجود آورده است و هنوز هم موارد قابل توجهی از بیماری در دنیا وجود دارد؛ بویژه در جوامع فقیر از نظر تغذیه و فرهنگ رعایت اصول بهداشت. اهمیت این بیماری در حدی است که 24 مارس برابر با 4 فروردینماه که روز کشف عامل بیماری سل در سال 1882 میلادی توسط دانشمند و پزشک آلمانی-روبرت کخ- است، از سوی سازمان بهداشت جهانی بهعنوان روز جهانی سل معرفی شده است. در کشورمان نیز روز 23 مهرماه، برابر با روز درگذشت دانشمند و پزشک شهیر ایرانی- محمد زکریای رازی- که تحقیقات مؤثری در ارتباط با بیمای سل داشته است، بهعنوان روز ملی سل اعلام شده؛به بهانه این روزها توجه مردم و مسئولین بیش از پیش به این بیماری مهم جلب میشود تا با برنامهریزی، مراقبت و اقدامات لازم، در مسیر کاهش تا ریشهکنی بیماری از جهان، قدمهای مؤثر برداشته شود.
لازمهی مبارزه با بیماری سل، شناخت نشانهها و اقدام بهموقع برای درمان است؛ چرا که مراجعهی بهنگام به مراکز درمانی، نقش زیادی در درمان سریعتر بیماری در انسان دارد. درمان بیماری سل رایگان است.
سل از بیماریهای مهم نشخوار کنندگان بویژه گاو و بز و حتی پرندگانی مانند قناری، و جزو بیماریهای قابل انتقال میان انسان و حیوان است؛ بنابراین مبارزه همزمان با این بیماری هم در جامعهی انسانی و هم در حیوانات، بسیار مهم است. این بیماری در دامها درمان نمیشود و حیوان در هر سنی که باشد، فرصت زندگی را با ورود به کشتارگاه از دست میدهد؛ بنابراین پیشگیری از بیماری در دامها توسط دامداران برای تأمین حق حیات آنها و نیز حفظ سرمایه و جلوگیری از آثار زیانبار بهداشتی و اقتصادی آن از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان در اطلاعیهای به معرفی بیماری و راههای انتقال آن در دام و انسان و کنترل و پیشگیری از آن در دامها پرداخته است که فایل آن برای بهره برداری قابل دانلود است.
Leave a Comments