تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1400/09/11 - 09:07
  • تعداد بازدید: 791
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در کنگره گوشت اعلام کرد:

طرح برنامه ملی کنترل باقیمانده ها (NRPگوشت قرمز) در ایران تا 4 سال آینده اجرایی می‌شود

پس از اجرای طرح   NRPدر ایران در زمینه میگو و همچنین قزل آلا با تخصیص حدود 7 تا 8 میلیون یورو اعتبار، برنامه NRP در زمینه گوشت قرمز نیز تا 4 سال آینده به طور کامل در ایران اجرا می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، در کنگره گوشت که چهارشنبه 10 آذر 1400 برگزار شد؛ مقالات پژوهشی و تکمیلی محققین، پژوهشگران و دانشجویان به صورت پوستر و سخنرانی ارائه گردید و در خصوص کیفیت، سلامت و بهره‌وری از مزرعه تا سفره (گوشت و فرآورده های گوشتی) بحث و بررسی شد.
دکتر «علی‌صفر ماکنعلی» رئیس سازمان دامپزشکی کشور یکی از سخنرانان اصلی این کنگره بود که  به ایراد سخنانی در خصوص تولید گوشت قرمز در ایران و الزامات بهداشتی بین المللی برای تولید گوشت قرمز و اهمیت بسته‌بندی گوشت قرمز در کشور و توجه به بهداشت عمومی از این طریق پرداخت و گفت: با توجه به گردش مالی سالانه گوشت قرمز در ایران نزدیک به 4 میلیارد دلار (از محل تولید تقریبی  650 هزار تن  آمار عملیاتی ثبتی تولید داخلی و 100 هزار تن واردات)؛ توجه به تمام فرایندهای اصولی بهداشت گوشت در سبد کالاهای مصرفی مردم کشورمان اهمیت دوچندان دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر و بر اساس آخرین آمار ثبت شده ( بهار سال ۱۴۰۰ ) در ایران 70 میلیون و 990 هزار راس گوسفند و بز و بزغاله ثبت شده که با آمار عملیاتی سازمان دامپزشکی کشور اختلاف معناداری ندارد اظهار کرد: بر اساس آمار ارائه شده در بهار 1400 تعداد گاو و گوساله ثبت شده در ایران نیز بالغ بر 5 میلیون و 200 هزار راس است.
ماکنعلی با بیان اینکه در ایران برای تولید گوشت قرمز تعداد 423 کشتارگاه وجود دارد که بر اساس ترمینولوژی صورت گرفته در ایران 133 کشتارگاه صنعتی و 280 کشتارگاه سنتی است تصریح کرد: این در حالی است که بر خلاف این آمار، تعداد کشتارگاه دام در کشوری مانند کانادا تک رقمی است!
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تدابیر اتخاذ شده از سال 96 به این سو در معاونت بهداشتی و پیشگیری این سازمان، در خصوص برقرار کردن سیستم NRP ( طرح ملی پایش باقی‌مانده‌های دارویی در فراورده‌های خام دامی) گفت: اگرچه اجرای برنامه  NRPدر ایران به دلیل  نوع ساختار و پرورش جمعیت دامی ( وجود جمعت های باز دامی ) با تردد گسترده و بسیار زیاد دام زنده در مراتع دشوارتر از بیشتر کشورهای دنیاست، اما جهت تضمین سلامت گوشت قرمز اجرای این برنامه جزو برنامه‌های جدی و در اولویت سازمان دامپزشکی کشور است.
ماکنعلی با یادآوری آغاز اجرای طرح   NRPدر ایران در زمینه میگو و همچنین قزل آلا در گذشته و سپس سال 99 ، ابراز امیدواری کرد تا با تخصیص حدود 7 تا 8 میلیون یورو اعتبار، برنامه NRP در زمینه گوشت قرمز نیز تا 4 سال آینده به طور کامل در ایران اجرا شود.
وی با استناد به اجرای برنامه ملی بهداشت دام عشایر در ایران طی سال 1400 در راستای حساسیت شدید سازمان دامپزشکی کشور در تضمین سلامت گوشت و لبنیات مصرفی مردم ایران گفت: از آنجا که نبود بسته بندی مناسب و فراگیر در زمینه گوشت قرمز، یکی از اشکالات وارد و تهدید کننده سلامت و بهداشت عمومی است؛ لذا با توجه به این موضوع، ساماندهی مساله عرضه گوشت قرمز ساماندهی شده و بسته بندی دغدغه‌ مهم سازمان دامپزشکی کشور است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشوردر پایان سخنانش بیان نمود امید است با برنامه محور بودن و همدلی و تعاون همه تشکلهای تولیدی و صنعتی (از مزرعه تا سفره) مساله بهداشت و سلامت عرضه انواع گوشت به ویژه گوشت قرمز مطابق با برنامه های جهانی تضمین شود.
لازم به ذکر است کنگره گوشت را «انجمن صنفی کارفرمایان صنعت تولید و بسته بندی مواد پروتئینی کشور» با با مشارکت دانشگاه‌ها، اساتید، ارگان‌های دولتی و تشکل‌های بخش خصوصی، پژوهشگران و فعالان عرصه تامین، تولید، عرضه و طبخ گوشت برگزار کردند.

  • گروه خبری: دفتر نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذايي,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 279543
کلمات کلیدی
حامد فاضلی

حامد فاضلی

تصاویر

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه