• 1398/08/25 - 09:55
  • تعداد بازدید: 646
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان:

تاکنون موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کهگیلویه وبویراحمد مشاهده نشده است

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: تاکنون هیچ موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و کانون این بیماری در استان مشاهده نشده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر عبداله بهمنش ، مدیرکل دامپزشکی استان  در جلسه کارگروه اجتماعی وفرهنگی سلامت و خانواده  استان که به ریاست معاونت سیاسی امنیتی استانداری تشکیل شده بود با اعلام این خبر گفت: خوشبختانه تاکنون موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نداشته ایم.

وی افزود: در سال های 95 و 96 تعداد 8 کانون بیماری آنفلوانزای پرندگان تنها در طیور بومی(روستایی) استان بود و در واحدهای صنعتی طیور این بیماری بروز نکرد.

مدیر کل دامپزشکی استان به اقدامات این اداره کل در ارتباط با پیشگیری از بیماری آنفلوانزای پرندگان نیز اشاره کرد و گفتاکیپ های پایش و نظارت از ابتدای مهرماه و همزمان با سرد شدن هوا  بصورت مستمر نسبت به تشدید  بازدیدهای کارشناسی خود از واحدهای طیور روستایی  و صنعتی اقدام نموده  و این روند با جدیت ادامه خواهد داشت.

دکتر بهمنش به برنامه های اطلاع رسانی و آموزشی نیز در این ارتباط اشاره کرد و گفت: کلاسهای آموزشی ترویجی  با محوریت بیماریهای مشترک بین انسان و دام بالاخص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مناطق روستایی عشایری در استان برگزار و تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه با بیان اینکه بروز و شیوع آنفلوانزای پرندگان از دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی می تواند خسارت وارد کند، گفت: این بیماری از جنبه اقتصادی می تواند به صنعت مرغداری و طیور خسارت زیادی وارد کند و از جنبه بهداشت عمومی هم می تواند در صورت بروز ، تهدیدی برای جمعیت انسانی باشد .

وی یکی از راه های پیشگیری جلوگیری از ابتلای به ویروس آنفلوانزا را قطع ارتباط پرندگان آبزی با صنعت مرغداری و طیور بومی اعلام کرد و
و گفتصاحبان مرغداری های صنعتی و طیور بومی با مشاهده هر گونه علائم غیرعادی و تلفات در طیور و پرندگان فورا آن را به ادارات دامپزشکی اعلام کنند.

وی علائم بیماری آنفلوانزا در پرندگان را درگیری دستگاه تنفسی دانست و گفت: این ویروس همچنین باعث سینوزیت در طیور، ریزش اشک و تورم سر و صورت، خونریزی در نقاط بدون پر مانند ساق پا و همچنین پرخونی و سیاه شدن تاج و ریش و بخصوص  تلفات ناگهانی و بالامی شود.

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد در پایان گفت : از آنجا که اقدامات پیشگیرانه در مقابل بیماری انفلوانزای فوق حاد پرندگان حائز اهمیت است ،  همکاری متعهدانه هر چه بیشتر دستگاههای اجرایی استان در جهت پیشگیری از این بیماری مهمترین خواسته اداره کل دامپزشکی می باشد.

 

 

 
  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 245975
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه