کارشناس امور اجتماعی استانداری همدان:
تدابیر پیشگیرانه دامپزشکی باعث عدم ورود بیماری های دام و طیور به استان شده است
جلسه ستاد آنفلوانزی فوق حاد پرندگان با حضور تمامی اعضاء در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان همدان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان جلسه ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با حضور مهندس فخار کارشناس امور اجتماعی استانداری همدان، دکتر محمودرضا رسولی مدیرکل دامپزشکی استان، دکتر مکاری معاون سلامت اداره کل دامپزشکی ، دکتر بهرامی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل، رؤسای ادارات دامپزشکی شهرستان های استان، مهندس نظرپور معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان و جمعی از کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان، سازمان ساماندهی مشاغل شهری، صندوق بیمه کشاورزی، مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار، مسئولین فنی و بهداشتی مرغداری های مرغ مادر، گوشتی و تخمگذار استان در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد.
مهندس فخار کارشناس امور اجتماعی استانداری همدان در این جلسه ضمن تقدیر از تلاش ها و فعالیت های اداره کل دامپزشکی استان اظهار داشت: تدابیر پیشگیرانه دامپزشکی باعث عدم ورود بیماریهای دام و طیور به استان شده است.
وی با اشاره به اینکه حساسیت ویژه ای در ستاد آنفلوانزا نسبت به جلوگیری از شیوع بیماری داریم، افزود: اطلاع رسانی و آموزش بهره برداران در جلوگیری از احتمال بروز و شیوع آنفلوانزا در استان با اهمیت می باشد.
این مقام مسئول ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته توسط مدیرکل و کارکنان دامپزشکی استان در سنوات گذشته در بحث آنفلوانزا، تصریح کرد: برگزاری اینگونه جلسات، دستگاههای مرتبط را از غافلگیری در مقابل بحران نجات می دهد.
در ادامه «دکتر محمودرضا رسولی» مدیرکل دامپزشکی استان ضمن تبریک حلول ماه مبارک ربیع الاول و آغاز هفته پدافند غیرعامل یکی از مصادیق تشکیل این جلسات را هماهنگی و تعامل بین دستگاههای مرتبط و پیشگیری از بروز و شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دانست و گفت: با توجه به صنعت پویای جوجه ریزی و پرورش مرغ مادر، تخمگذار و گوشتی در استان باید رعایت اصول دستورالعمل های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور توسط بهره برداران این عرصه حائز اهمیت قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بحث آنفلوانزا یک تهدید جدی برای تولیدکنندگان فرآورده های طیور محسوب می شود، افزود: خوشبختانه با توجه مراقبت های صورت گرفته تاکنون موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان همدان مشاهده و گزارش نشده است.
وی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی و آموزش مرغداران در جهت مقابله با احتمال بروز بیماری مثمر ثمر خواهد بود، تصریح کرد: با هماهنگی که با معاونت بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی استان صورت گرفته کارشناسان دامپزشکی این اداره کل در جلسات مختلف مرغداران نسبت به یادآوری و آموزش در بحث امنیت زیستی و مقابله با این بیماری حضور خواهند یافت.
دکتر رسولی افزود: تداوم كنترل این بیماری در گرو مراقبت های ویژه بهداشتی از سوی صاحبان و كاركنان مرغداری ها و همچنین رعایت موارد بهداشتی در صنف پرنده فروشان، مراکز پرورش مرغ مادر و مرغ تخمگذار است.
وی با اشاره به شروع فصل مهاجرت پرندگان و افزایش احتمال ورود بیماری آنفلوآنزا از طریق پرندگان وحشی که درگیر بیماری هستند، افزود: پایش و رصد فعال در تمام مناطق استان ادامه داشته و در صورت وجود هرگونه مشکل، کنترل بیماری بطور ویژه در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی با تأکید بر اینکه واكسیناسیون طیور نقش مهمی در پیشگیری از بروز این بیماری دارد، افزود: بهترین نتیجه را زمانی خواهیم گرفت که مرغداران توصیهها و دستورالعمل های سازمان دامپزشکی کشور را با جدیت اجرا کنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیماری آنفلوآنزا در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و بهداشتی تأثیرگذار است، افزود: ویروس آنفلوآنزا به گونههای مختلف و به راحتی منتقل میشود، بنابراین باید پیشگیری همواره در دستور کار دستگاههای مرتبط قرار گیرد.
دکتر مکاری معاون سلامت اداره کل دامپزشکی نیز در این جلسه اظهار داشت: خوشبختانه با توجه به وجود همکاری و تعامل فی مابین با ادارات مرتبط، هیچ گونه مشکل حادی در این زمینه نداریم، اما نیاز به همکاری بیشتری از طرف تشکل های مختلف اعم از مرغ گوشتی، مادر و تخمگذار را خواستاریم.
در ادامه این جلسه دکتر بهرامی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور اداره کل دامپزشکی با اشاره به اینکه اقدامات کنترل و پیشگیری از بروز و شیوع بیماری بصورت شبانه روزی در حال انجام است، افزود: تمامی دستگاههای مرتبط زیر نظر استاندار همدان بعنوان رئیس ستاد آنفلوانزا در استان با توجه به شرح وظایف خود نسبت به اجرای دقیق دستورالعمل آنفلوانزا، ملزم می باشند.
مهندس نظرپور معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز ضمن تشکر از مدیرکل و همکاران ایشان در برگزاری جلسه ستاد آنفلوانزا، خاطر نشان کرد: استان همدان در بحث پیشگیری از بروز و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تجربه لازم را کسب کرده و توانمندی خوبی در مقابله با این بیماری فراهم نموده که در مقابل نیز باید حساسیت و هوشیاری بیشتری نسبت به گذشته داشته باشیم.
وی با اشاره به نقل و انتقال طیور و جوجه ریزی های غیرمجاز توسط متخلفین این عرصه، تأکید کرد: با متخلفان احتمالی برخورد جدی و قاطع صورت خواهد گرفت.
کارشناس اداره کل حفاظت محیط زیست استان نیز در این جلسه بیان داشت: تمامی زیستگاه های آبی حاشیه رودخانه های استان با توجه به شروع فصل مهاجرت زمستانه پرندگان توسط کارشناسان این اداره و با همکاری و بازدید مشترک با کارشناسان دامپزشکی در حال رصد و پایش می باشد.
وی تصریح کرد: با توجه به وجود شرایط خوب آبی امسال، پیش بینی می شود آمار حضور پرندگان از لحاظ تنوع و تعداد بیشتر از سال گذشته باشد که باید رصد و پایش بیشتری در این زمینه مدنظر قرار گیرد.
در ادامه کارشناس صندوق بیمه کشاورزی نیز اظهار داشت: این صندوق آماده ارزیابی و جبران خسارت در صورت تأیید اداره کل دامپزشکی و بروز احتمالی بیماری به بهره بردارانی که بیمه می باشند را دارد.
در پایان این جلسه بعد از تبادل نظر و ارائه پیشنهادات توسط اعضای جلسه، موضوعات مهم مصوب گردید.
Leave a Comments