مدیر کل دامپزشکی استان کرمان عنوان کرد:
واکسیناسیون 25 هزار رأس دام در مناطق سیلزده خوزستان توسط اکیپ های اعزامی استان کرمان
بعد از وقوع بلایای طبیعی همانند سیل از جمله چالش های بهداشتی دامپزشکی در مناطق سیل زده، انجام اقدامات پیش گیری و مراقبت از وقوع و شیوع بیماری های واگیر دار من جمله بیماری های واگیر مشترک بین انسان و دام می باشد که می بایست بخوبی مدیریت گردد لذا نقش اقدامات دامپزشکی و اجرای برنامه های بهداشتی آن در این زمان بیش از پیش احساس می گردد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: بعد از وقوع بحران سیل در استان خوزستان و نیز در خواست مدیر کل دامپزشکی استان مذکور مبنی بر اعزام نیرو و ملزومات، اکیپ های دامپزشکی شامل دکتر دامپزشک و و تکنیسین دامپزشکی این اداره کل برای امداد رسانی بحران سیل به مناطق سیل زده اعزام شدند.
این مقام مسئول گفت: این اکیپ ها مجهز به محموله های واکسن و دارو شامل (آنتی بیوتیک، ضد التهاب، مولتی ویتامین تزریقی و قرص ضد انگل)، بهمراه سم و محلول ضد عفونی بوده که به انجام خدمات بهداشتی دامپزشکی و نیز توزیع دارو، مکمل های دامی و سمپاشی در مناطق سیل زده پرداختند.
دکتر رشیدی با اعلام اینکه خدمات این نیروها در شهرستان های شوش، شوشتر، حمیدیه و مناطق مرزی استان خوزستان انجام گردید، افزود : با اعزام اکیپهای دامپزشکی استان به مناطق سیل زده، مایه کوبی 25 هزار راس دام سبک و سنگین علیه بیماری های دامی و درمان 230 راس دام در این مناطق صورت پذیرفت.
این مقام مسئول اعلام کرد: مایه کوبی دامهای این مناطق علیه بیماریهایی تب برفکی گاوی، لمپی اسکین، شاربن علامتی و آبله گوسفند و بز انجام شده است ضمن اینکه در مدت 15 روز حضور نیروها در منطقه هزاران مترمربع جایگاه دامی سمپاشی شده و در بیش از 900 راس دام مبارزه با انگل های خارجی صورت پذیرفته است.
وی بیان کرد: انجام این خدمات سبب پیشگیری از بروز بحران و جلوگیری از اشاعه انواع بیماریها در منطقه شده است.
دکتر رادمهر مسئول اکیپ های اعزامی اداره کل دامپزشکی استان کرمان در خوزستان با بیان اینکه جوانترین گروه در میان اکیپ های امدادی مستقر در دامپزشکی خوزستان، نیروهای استان کرمان بودند، گفت: از جمله خدمات دیگر ارائه شده، آموزشهای ترویجی چهره به چهره به دامداران سیل زده و بیش از 700 مورد پایش و بررسی بیماری در دامها بوده است.
وی افزود: بدلیل از بین رفتن راههای روستایی ،دسترسی به مناطق مشخص شده در برخی روزها نیاز به ساعت ها رانندگی در مسیر های روستایی و عشایری داشت که در نهایت خدمات ارائه شده اعم از درمان دامهای مبتلا به بیماری، واکسیناسیون دام سبک و سنگین و سایر خدمات مورد تقدیر مدیر کل دامپزشکی استان خوزستان قرار گرفت و استان کرمان یکی از کارامدترین استان ها در ارائه خدمات بهداشتی دامپزشکی مشخص شد.
Leave a Comments