• 1403/03/21 - 13:09
  • تعداد بازدید: 348
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور مطرح کرد:

وجود ظرفیت تولید غذای ۳۰۰ میلیون نفر در کشور

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر مجتبی نوروزی معاون وزیرو رییس این سازمان در نشست مشترک موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و فرهنگستان علوم در حوزه دامپزشکی که در آستانه یکصد سالگی این موسسه برگزار شد از خدمات یک صد ساله محققین گمنام موسسه رازی تقدیر کرد.


وی ابراز امیدواری کرد که موسسه رازی با استقرار کامل ضوابط و استانداردهای تولید در این موسسه با نگاه صادرات، عملیاتی کردن اصول و ضوابط تولید خوب (gmp)، تحقیق و توسعه در زمینه محصولات جدید، نوآور و نوین و ارتقاء سطح کیفی محصولات، همکاری مستمر در زمینه های پژوهشی و کاربردی و کاهش زمان پاسخگویی به نیازمندی های سازمان دامپزشکی وارد قرن جدید فعالیت خود شود.


وی تصریح کرد: ارزش محققین موسسه رازی در جهان شناخته شده نیست. محققین موسسه رازی از دانشمندان تراز اول دنیا هستند که باید به جهان معرفی، و مطرح شوند.


اهمیت امنیت غذایی در تحقق امنیت ملی


رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به این که داشتن سطح بهینه از امنیت ملی مستلزم تدارک سطح بهینه از امنیت غذایی است گفت: تاریخ روابط سطح کشورها نشان می دهد که کشورهای قدرتمند از مواد غذایی به عنوان حربه سیاسی در مقابل کشورهای جهان سوم بهره گرفته اند. وابستگی کشورهای کمتر توسعه یافته در این زمینه باعث ضربه پذیری این کشورها شده، که این موضوع در شرایط تحریمی از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار است.


وی افزود: مطالعه تاریخ سیاسی معاصر جهان و قدرتهای آن در اقتصاد جهانی گویای این است که خطرات امنیت و رفاه آینده جهان را تهدید می کند، نه خطرات نظامی و تجاوز یک قدرت خارجی، بلکه بی ثباتی اقتصادی حقوقی و اجتماعی به خصوص پدیده ناامنی غذایی است.


وی ادامه داد: امنیت غذایی با ابعاد اقتصادی و منابع انسانی امنیت ملی رابطه مستقیم و با ابعاد سیاسی و اجتماعی و دفاعی نظامی و فرهنگی، علمی و فن آوری رابطه غیر مستقیم دارد.
دکتر نوروزی تصریح کرد: شواهد نشان می دهد که مقادیر فعلی عرضه سرانه مواد غذایی با سطح مطلوبشان فاصله دارد که در راستای تعدیل و رفع نارسایی ها الگوی فعلی عرضه مواد غذایی در برنامه های توسعه طراحی شده است.


وی افزود: ما شش برنامه توسعه پنج ساله را پشت سر گذاشته و در آغاز برنامه هفتم توسعه هستیم. بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، هر برنامه توسعه در بهترین حالت حدود ۳۵ درصد موفق بوده است که این نقطه خطری در حوزه امنیت غذایی کشور بوده، و وظیفه بخش تحقیقات، اجرا و ... ارتقاء این ۳۵ درصد است.


وجود ظرفیت تولید غذای ۳۰۰ میلیون نفر در کشور


معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: شواهد نشان می دهد که با وجود قابلیت های تولیدی کشور، در صورت تحقق الزامات توسعه روستایی و توسعه کشاورزی از جمله افزایش عملکرد محصولات در واحد سطح، افزایش بازدهی آب و خاک، کاهش ضایعات تولیدی و اصلاح الگوی تغذیه امکان نیل به امنیت غذایی پایدار در سطح کلان با منابع موجود کشور وجود دارد.


وی تاکید کرد: اعتقاد ما این است که با همین زیرساخت، همین میزان واحد تولیدی و همین آب و خاک موجود، در صورت افزایش بهره‌وری می توان غذای ۳۰۰ میلیون نفر را تامین کرد و این با عدد و رقم قابل اثبات است.


دکتر نوروزی گفت: تنوع اقلیمی و اکولوژیکی جهت توسعه واحد های کشاورزی، وجود ذخایر بالقوه آبزیان در سواحل شمال و جنوب کشور، وجود منابع آبی و اراضی مستعد کشاورزی، تکمیل پروژه های پایاب سدها، استفاده از ظرفیت فارغ التحضیلان بیکار، سرمایه بخش خصوصی و بازدهی نسبتا بالای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، توسعه روستایی، افزایش عملکرد و هدف‌گذاری درست یارانه ها می توانند ما را در اصلاح الگو و افزایش تولید غذا برای ۳۰۰ میلیون نفر کمک کند.


وی ادامه داد: تامین امنیت غذایی پایدار در کشور مستلزم داشتن استراتژی امنیت غذایی ملی،پویا و کارآمد است که تلفیقی از سیاست حداکثر سازی تولید و صادرات محصولات کشاورزی است.


دکتر نوروزی توضیح داد: در شرایطی که ما در گذشته نزدیک وارد کننده مرغ از ترکیه بوده ایم، از ابتدای سال تا کنون بیش از ۵۷۰۰ تن گوشت مرغ از کشور صادر شده است. همچنین در سال گذشته ۱۳۷ هزار تن تخم‌مرغ صادر شده است که ثابت می کند، به شرط این که به حلقه های این زنجیره و به ویژه به بخش خصوصی با تمرکز بر تشکل ها توجه کنیم،توان تولید در کشور وجود دارد .


وی راه برون رفت از مشکلات امنیت غذایی را تمرکز بر همکاری با نگاه صادرات دانست و گفت: اقداماتی مانند تدارک بستر نهادی و قانونی، ایجاد اشتغال مولد در کشور، افزایش قدرت خرید افراد و خانوار ، برقراری نظام تامین اجتماعی فراگیر و هدف گذاری بهتر در نظام تامین اجتماعی می تواند ما را در این هدف کمک کند.


نقش دامپزشکی در امنیت غذایی
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به این که از میزان تولید حدود ۱۳۵ میلیون تن تولیدات بخش کشاورزی در کشور، حدود ۱۷ میلیون تن تولیدات بخش دامی است گفت: این مرهون زحمات بهداشتی دامپزشکان در ایران است.


وی افزود: ۱۱ میلیون تن شیر، ۲,۶ میلیون تن گوشت مرغ، یک میلیون تن گوشت قرمز، ۱,۲ میلیون تن محصولات شیلات، ۱,۲ میلیون تن تخم مرغ در حوزه تولیدات دامی است که در نتیجه خدمات سازمان دامپزشکی، موسسه رازی، بخش خصوصی به جمعیت دامی کشور شامل ۷۰ میلیون راس بز و گوسفند، ۵,۶ میلیون راس گاو، یک میلیارد و۷۰۰ میلیون قطعه پرنده گوشتی،‌ ۵۰ میلیون قطعه پرنده تخم گذار در کنار زیستگاه های پرورش ماهیان سردابی، گرمابی و میگو باعث تولید محصولاتی سالم و بهداشتی برای جامعه شده است.


وی خاطرنشان کرد: سازمان دامپرشکی با تامین سلامت و بهداشت جمعیت دامی و تامین بهداشت و سلامت خوراک دام، فراورده های دامی و مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام یکی از مهمترین ابعاد امنیت غذایی یعنی تامین پروتئین مورد نیاز کشور را پوشش داده و از این گذرگاه به امنیت ملی کشور کمک شایانی می کند.

  • گروه خبری: اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 320799
کلمات کلیدی
حامد فاضلی

حامد فاضلی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه